РЕКАТА НА ЖИВОТА
Във времето е неизбежно потопен човек...
Усеща неговия непрекъснат ход със неохота...
Не се опитвай ти живота да научиш или разбереш!
Не се отдалечавай от реката на живота!
А осъзнато изживявай всеки миг!
Че който времето си не цени и не разбира
и пренебрегва го и игнорира -
подобно на обезумял човек,
качен в пробита лодка се намира...
Против течението на реката той гребе,
с последни сили, докато без дъх остане...
И бива преобърнат, потопен...
Недей допуска времето да те подгони!
Стани ти негов преследвач!
И усети подводното течение,
което на реката на живота е водач!
И смело се гмурни и плувай!
Дори и носен от могъщото течение...
Инерцията надмогни и сили не изгубвай!
Успешно достигни избрания от тебе бряг!
За тях - за преследвачите на времето -
животът не е мъка, нито суета...
За тях - реката на живота - радост е и приключение!
И цялостно усещане за пълнота!
Елена Найденова - Sun
Авторски клип по този стих може да видите тук:
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-206426
© Елена Найденова All rights reserved.
Много мъдър!
Поздравявам те!