С умиление сега започвам да пиша,
с умиление, че родината ми спира да диша.
И това не е типичната поезия, а реквием
за една страна с не един огромен проблем.
Бясна и ядосана съм вече,
чуй моите слова човече!
И ако думите ми не те трогват,
виж хората тук, които изнемогват.
Как борят се неуморно за своя мизерен живот
и всеки от тях живее като скот.
Не стига, че живеем в пълна бедност,
но от хората изчезна напълно и тяхната човечност.
За да оцелее, човек работи като робот,
за повече пари уж, а те отиват в джоба на някой мафиот.
Тюхкайки се, как ще изкарат с месечната си заплата
не могат да платят си ни тока, ни водата и храната.
Ето така живеят хората в България, в такава мизерия
после не се чудете защо се друсат и пият хапчета – за да не изпадат в истерии!
Елате, вижте на къде отива всичко в страната,
докарахме я до там хора да се убиват пред общината.
Елате,вижте какви изроди ни управляват ,какво правителство
гледат умиращите от глад хора и се отдават на разточителство!
Това ли заслужава българският народ?
Алчни до болка ,ще ни отнемат и чистия кислород!
Опитват се като нация да ни затрият,
абе хора от това тръпки как да не ви побият?
Пет века мълчание, не ви ли писна, стига с това послушание!
Защо не можем заедно да се съберем пред Нродното събрание
и когато предателите са там да пуснем бомба?
Нека сключим сделка с Бога ,и направим хекатомба!
Как мислите ,не било човешко и морално ?!
Хайде,моля ви се , нека погледнем нещата реално!
Опитват се тез наши депутати
да се правят на умни и интелигентни,а са глуповати .
Опитват се тез глупаци да подменят нашата история,
за да се подмажат на други говорят фантасмагории.
За какви се мислят тез прасета късоврати?
От цял един народ , те са по-богати...
Докато хората тук тънат в мизерия и живота на някои е пълна трагедия ,
тия прасета с откраднатите пари си строят тяхна империя.
Мисли си Бойко ,че като има власт е велик - да, Велик Идиот!
Идея си няма как се изкарват пари с честен труд и пот !
Селяндур без грам обноски станал Мафиот !
Позволяваме му да руши на нашето правителство ,
а то се възползва и напада ни с хулителство.
Какво да кажа още , всеки откарал го е на автопилот ,
но умирайки си тук си мисли,че е патриот !
Ние всички Българи обичаме нашата родина ,
за съжаление ,никой не се надигна и тя се спомина !
© Христина Кузмич All rights reserved.