От бръчките ли? – хич не знам
или от сивите коси.
В лицето си откривам храм,
в душата – грохнали мечти.
И сякаш този дъжд сега
е част от болката ми земна.
Облян в сълзи и в самота -
за мен оказали се ценност.
Безпътното е моят път,
греховното е мойта вяра.
Стоя, досущ пропукан стълб –
реликва в запустяла гара …
© Данаил Таков All rights reserved.