Нещастието бременно със радост,
все някога ще я роди,
горчилката ми е стаена сладост,
светулков мрак... Сега... Преди...
Омразата ще върне свободата,
оковите си щом строша
и въглен ще превърне в злато.
Отлита птица... И душа.
© Надежда Ангелова All rights reserved.