Mar 5, 2011, 6:13 PM

Решение 

  Poetry » Love
736 0 3

Навън вали. Пристъпва бавно мракът.

Денят ми сив завършва ей така -

прибирам се, а самотата пак ме чака,

пак дебне ме от всеки ъгъл у дома.

 

Вали. Нощта разгръща черна пелена.

Небето плачещо светкавица раздира...

отеква гръм, отново тишина...

в очите ми сълзите пак напират.

 

И мъка стяга гърлото за сетен път.

Сърцето ми, от болката изпепелено,

безсилно и застанало на кръстопът,

се пита накъде ли да поеме?!

 

Да мрази ли или да продължи да го обича?!

Да го забрави или да помни образа любим?!

На никого да няма вяра вече

или отново да опита да се довери?!

 

Искрица на надежда лекичко проблясна,

като светулка в тъмното поле,

но после бързо, изведнъж угасна

и страх обзе раненото сърце.

 

И То реши да стане като камък -

студено, твърдо и безчувствено сърце.

Така не ще успее никой да го наранява!

Ще е само, но цяло ще си е!

© Румяна Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • много е хубаво ,макар и тъжно „...На никого да няма вяра вече
    или отново да опита да се довери?!..." дилемата на всеки раняван човек

  • Благодаря за топлото посрещане!Успех на всички!
  • Руми, добре дошла в откровение!
    Пожелавам ти много творчески успехи!
    Поздрав и Катя!
Random works
: ??:??