р е в н о с т
Ревността е родена
в омраза и обич.
Ревността сърцето ни
дебне злорадо.
Ревността е чаша с отрова,
която пием до дъно.
Ревността е клада,
в която горим доброволно.
Ревността е змия отровна,
извива се и съска
сред димящите развалини
на любовта.
Ревността е самобичуване.
Ревността е самоизтезание.
Ревността е безнадеждност.
Ревността е палач на любовта.
© Лиляна Стойчева All rights reserved.