Рибарят
Старият рибар,
който години наред
с морето се е борил…
старият рибар,
който със самотата
дни и нощи се е прегръщал…
старият рибар –
принуден да бъде на сушата,
търси
не спокойствие,
а обич…
Дълбока като морето.
Бурна като вълните.
Пълна като самотата.
© Живодар Душков All rights reserved.