Броя на календара
изгубеното време
и се питам,
колко още ми остава,
отново да се събереме.
Но не знам защо
в душата си изпитах
някакво огромно съжаление,
приличащо на болна изповед,
по точно на жестоко стълкновение.
Заблудихме ли се всички
в борбата си за демокрация?
Защо тогава тази чудна дума
се римува с емиграция?
А мечтаех, като всички други
свободно да живея в моята Родина,
където слънцето е благодатно,
пролет в райската градина.
И се питах многократно,
на кого е нужно нашето падение,
в идилията на световната измама
където дяволът е проявление
чрез лихвата голяма.
А любовта,
тя може да почака
и за нея все ще се намери време,
само дето календара
тихо ми нашепва,
че живота отминава!
© Росица Димова All rights reserved.