Nov 1, 2024, 6:14 PM

Рисунка на любимата Жена 

  Poetry » Love
96 1 3

РИСУНКА НА ЛЮБИМАТА ЖЕНА

 

... понякога във вашите компютри рисувам ви я с Б-2 мек молив –

Жената, след която всяка сутрин си казвам, че светът е тъй красив,

две обечки, камея, тъмна шнола – и рокличка надиплена – солей,

понякога сънувам, че е гола! – дошла да ми рече едно: – Здравей! –

да ми нареше бялото брадище със гребенчето свое – див бамбук,

 

и да ви каже тихо: – Я го вижте! – то, като него няма никой друг,

най-меката сред летните дъбрави, в които нявга бях добро момче,

дай, Господи, светът да я забрави! – и нейде с нея да ме отвлече,

там – дето и мигът ми е награда – да вдъхна дъх от нейния парфюм.

Най-готината, най-добрата – Влада! – подир която губя ум и дум.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??