Ухае тишината на тъга
преди да се заженят дъждовете.
От избелели вестници чета,
че влизат боси в зимата поетите.
Небето неочаквано реши,
предчувствията свои да размести,
защото десет стиха във един
събирам и за болката е лесно.
В улегналия фотос не личи
зловещата игра на светлината,
в която романтични са били
очите, оцелели между капките.
Ще има друга вещица след мен
с коси, в които жив да се обесиш.
Слана върху рисувано сърце
продадена картина не усеща.