Загубих ли искрите във очите си
или пък блясъкът се промени?
Затворих ли за дявола вратите си
или го пратих просто да поспи?
Пораснах ли или пилеех времето
с безсмислени въпроси и игри?
Намерих ли най-търсеното, ценното
или се лутах в страсти и лъжи?
Застанах ли, виновна, пред живота
или нахално скръстих му ръце?
Помислих ли за утре или тръгнах
с разрошени коси и без сърце?
Загубих ли искрите във очите си
или очите станаха искри?
Затворих ли за дявола вратите си
или в стените зейнаха врати?
Септември, 2006
© Джейд All rights reserved.