Родината трябва да се тачи,
тя е сила, светлина, светиня,
а в какво се превърна... плача!
Превърнаха я те в пустиня!
За съдбата и се тревожа,
остана от нея сянка сал!
Пази България, о, Боже,
пази я Ти от злото, от кал!
© Георги All rights reserved.