Българийо, родино моя,
напролет цяла в цветове,
обичам те, когато вечер
ме галят топли ветрове!
Българийо, родино моя,
през лято свела житен клас,
обичам те, когато горда
извиваш ти родопски глас!
Българийо, родино моя,
наесен в златна красота,
обичам те, когато радваш
със щедър плод и пъстрота!
Българийо, родино моя,
и зиме в скреж и белота,
обичам те, когато нежно
блестиш във снежна чистота!
Българийо, родино моя,
единствена си на света
и най-любима ще останеш
за своите добри чеда!
© Мария All rights reserved.