Води новините Сретен,
Галев ще е депутат...
Как народецът несретен
ще затъне в инфоглад?
Та Баретата, Очите,
Маргините (болни пак)...
Пълнят ни наред главите.
Зрител щом си, си ахмак.
Ох, горко на таз държава,
дето величай бандити,
а обрича на забрава
учените и творците!
© Борко Бърборко All rights reserved.