,,Родната реч омайна, сладка",
като след сеч - все по-кратка,
все по-кратка.
Еднакви днеска са езиците
и на журналистите, и на политиците.
Уста отворят ли? - като от гише -
клише след клише.
Где сте звучни фонеми, които изричахме?
На глухонеми съвсем заприличахме.
Чрез пръсти, клавиши
си говорим и пишем -
със сухото слово на счетоводители.
Спешно явете се
нови будители!
... И върти се все тази безкрайна рулетка
на Светата троица фрази: "По принцип",
"Случва се"
и "В крайна сметка".
© Вълчо Шукерски All rights reserved.
като тъп меч,
като груба ласка,
слуха ни драска.
Благодаря, че го написа!