Jun 12, 2008, 10:26 AM

Родопски пейзаж 

  Poetry » Landscape
1158 0 17
Напълних очите си с нежно зелено,
помилвано с капки минор от дъжда,
скали причудливи, река разлютена
и халища пищна родопска гора.

Безсвянна и горда свали планината
воал от мъгли и откри млада гръд.
Подмамва и плаши, опивам се сякаш
от девствена свежест и мъничко скръб.

Завоите кътат картини омайни,
потъвам за миг и изплувам отвъд.
В сърцето си чувам планинските гайди,
със глас ме провождат по вития път.

© Ая All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??