Рожден ден през пролетта
Ден рожден през пролетта,
цветя и цъфнали дървета.
Слънце, усмихнато от утринта,
огряло ниви и полета...
Под цъфнало дърво постой,
подишай чуден аромат...
Край теб пчелички ще хвърчат,
прелитайки от цвят на цвят.
Някоя на теб ще кацне...
ще пърха с нежните крила.
Щастие жадувано ще пожелае
и ще излети като стрела.
Розови цветчета ще се сипят,
ще се заплитат в твоята коса.
С любов ще те посипят...
да бъдеш ти обичана жена.
© Лилия Нейкова All rights reserved.