Рождество
==========
Да приседна до теб позволи,
да се стоплим в прегръдка от обич.
Виж! Навън самотата вали
като тъжна и страшна прокоба.
И навява купчини от страх,
и замръзват наум чудесата.
Позволи на приятелски смях
да издуха страха като вятър.
Ще разцъфне сред ледния скреж
любовта като пролетно цвете.
И сред буйния стапящ кипеж,
пак ще стане в душите ни светло.
Виж! В небето танцуват звезди.
Всяка мисъл добра ще се сбъдне.
Тази нощ Божи син се роди
и светът ни с любов ще пребъде.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.