Романс за несподелената любов
“Алегро виваче”
След теб...
Душата ми, когато стане Демон...
Сърцето си
в планински ледник ще положа
с отрова
на гърмящи змии ще го напоя
и в кратера
на Етна ще гори във лава.
А пепелта
по цялата Земя ще пръсна
и птиците
отровни песни ще запеят,
от цветята
отрова нека да се лее,
а любовта
в безумие и ужас да живее.
След теб...
Душата ми, когато стане Демон...
2009-05-11
© Аластор All rights reserved.
"Във един чифлик кордовски,
сред ладан и олеандри ..."