РОМАНТИКА ВЪВ ПЪРВОМАЙ
Аз помня кой филм в киното въртяха.
И как от село стигнахме в Града.
Как четири момчета не се спряха,
да гледат филма във вечерта.
А филма бе наистина съветски,
разказваше за кучето Жулбарс.
Тук нямаше любов, парфюми женски
съветската героика бе с нас
А лятото си беше по средата.
Не знаехме как да се доберем.
Пред близките, направихме устата,
с магаретата да се понесем!
И близките ни разрешеха!
То беше смях закачки и игри...
Пред нас лъчите слънчеви се скриха
и вместо тях се палнаха звезди.
Намерихме трева в една поляна.
Оставихме ослите да посат
и влезнах ме да гледаме екрана,
дорде Жулбарските ни спрат.
Ний всичко видено съпреживях
картините останаха у нас,
романтика съветска преживяхме
и всички я поглъщахме в захлас!
След туй магаретата си взимахме...
Луната смело светеше пред нас.
Една велика нощ ний преживяхме
и радостта до селото бе с нас!
19.12.2017г.София
© Христо Славов All rights reserved.