РОМСКИ ЖИВОТ
Братята роми не спазват закони,
нищо, че полицията често ги гони.
Сестрицата ромка в теб се натиска
в джоба да ти бръкне много и се иска.
Нека да бърка, ще намери амурче,
парите си дал ти за павурче.
Сополивото ромче и то ръка протяга,
от седмица бате глад го наляга.
От жал какво ще правиш - даваш му парица,
но не ще нахрани с нея то цялата родица.
Седем братя има и четири сестрици,
но да знаеш само какви са хубавици!
Всичко ще ти правят, щом пари ще даваш,
само няма, бате, ти да ги издаваш.
© Валентин Добрев All rights reserved.