Рошко
Дядо кученце донесе,
мъничко, игриво.
Сивичко и бяло,
колко мило и красиво...!
Марти за миг го помилва,
с грейнали очи,
радостта му, ето,
отдалеч усеща се, личи...
- Дядо, Рошко ще го нарека!
Козинката сива,
нежно как се роши...
Ех, кутренце, мило шоши...!
© Елена Калчева All rights reserved.
с обич.