От тук си тръгна, както и яви се,
като видение, като мираж,
в незнайна лунна нощ... стопи се
и стана капка от пороен дъжд.
Но помниш ли, че гледахме луната,
от две различни точки на света?
Така пак бях със теб когато,
ти беше с друг - деня и вечерта.
А спомен имаш ли за роза на дървото,
„случайно“ сложена на пътя към дома?
И днес не знаеш от кого бе,
но би могла да е от мен, да би могла.
Не помниш, зная, времето отмина.
Не просто времето, а много светове,
в които нашият потъна във забрава,
но аз го помня, помня го добре.
Прости ми, че те върнах пак във него.
Прости на стария глупак!
Дам... времето на никой не прощава
и аз не съм сега надут хлапак.
Надявам се след толкова години,
там някъде да си добре.
Надявам се да получаваш обич,
Радост, и какво ли още не!
Написаното слагам във бутилка,
за да я пратя да се носи из света,
и ако стигне някога до тебе,
капни на мен, забързан във дъжда.
© Èдин Гравън All rights reserved.