Когато се усмихваш,
така се изчервяваш,
че утринното слънце
неволно заслепяваш!
Но то от тебе никак -
ни йотка не ревнува!
Когато се усмихваш,
то тайничко ликува
и двойно тържествува,
и по небето плува -
света да разцелува
и да ти се любува!
Усмихвай се, усмихвай!
Цъфти и разцъфтявай!
Взривявай и притихвай!
Споявай и сплотявай!...
© Стоян Минев All rights reserved.