Jul 29, 2024, 3:15 PM

Рулетка 

  Poetry » Phylosophy
168 4 7

РУЛЕТКА

 

Когато юли стъпи на брега

и стъпките му залезът подпали,

а месецът с еленови рога

препусне из заспалите квартали,

 

и пътя през морето посребрят

пасажите блестящи на сафрида,

и драсне с нокът звезден кръстопът

невзрачна, тънка люспица от мида,

 

от самотата чупнала парче,

с вкуса на въглен – който не разбирам,

край лудия в кварталното кръчме

до късно стихове ще рецитирам.

 

Дорде не ни изгони – побеснял,

че сме попречили на оборота,

кръмарят от небесния локал

в една самотна и пробита лодка.

 

И странници, прегърнали нощта,

дано да стигнем бряг за лунатици,

където от най-дребните неща

ще сътворим криле за пойни птици.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??