Алармата звъни, очите ми се борят
да остана скрита още малко.
Душата ми мълчи, докато устните говорят,
отдадени на теб изцяло.
Мачкам в дланите си белия чаршаф
и потъвам между меките възглавници.
Тръгвам, въпреки че ме е страх
да белея сред студените негодници.
Ароматът на топло кафе ме стряска
и отрезвява мойте мисли.
Останала дете и станала невяста,
станах част от сделките нечисти.
Изправям себе си пред огледалото,
което отразява бледата ми същност.
Сринах се съвсем и напълно окончателно
се предадох пред тежестта на тази трудност.
Съблякох бавно копринената нощница
и облякох стоманените си доспехи.
Екипирах се с непробиваемата ризница,
която носеше ми толкова успехи.
Излязох и се слях с тълпата.
Сивеех сред картина черно-бяла.
Научих се да гледам над нещата
и да се усмихвам, макар и онемяла.
Вятърът в ушите ми свистеше,
а студът се забиваше като иглички.
Гласът във мен немилостно крещеше,
че не искам да съм част от вечните игрички.
Изключих мозъка си и станах робот.
Рутината изцяло ме погълна и изпълни.
Превърнах се в работещия роб,
който не успя на живота си да се опълчи.
Изчаквам с нетърпение последните минути
и уморено потеглям към дома.
Бързам да си легна, за да ме събуди
кънтенето на идващата рутина.
Преповтарят се по този начин дните.
Тръгвам и се връщам в мрак.
Забързана, забравям за мечтите.
Тръгвам, въпреки че ме е страх.
Така ми липсват меките завивки,
така ми липсва топлата ми стряха.
Сливам се с фалшивите усмивки
и просто чакам да мине и следващата смяна.
© Милена Йорданова All rights reserved.