Пироните се врязват
в дланта, разтворена от обич.
Плачът гори в ушите
и пали думите преминали…
На хоризонта –
пепел, разпиляна по клоните,
оголени от вятъра.
Гори земята,
изсъхнала в безводието си.
Разкъсват се недрата,
а стълба -
е знак за този,
който може да го следва...
Пироните
са сребърните запетайки
след името, вдълбано върху кръста.
Ръката, отмаляла,
дописва ненаписаното - в бяло…
© Йоанна All rights reserved.