С четка или с думи,
нарисувай ми
художнико, сълза.
Нежна и прозрачна,
като утринна роса.
Топла, голяма и чиста,
извираща направо
от сърцето.
С четка или с думи,
нарисувай ми
художнико, утеха.
Тиха, лековита.
За рана, незараснала
от далечен спомен.
С четка или с думи,
нарисувай ми
художнико, и нежност.
Във пастелни тонове,
синя и безбрежна,
като морска шир.
С четка или с думи,
нарисувай ми,
художнико, сърце.
Топло и туптящо,
преливащо от обич,
искам го за мен.
С четка или с думи,
нарисувай ми
художнико, душа.
Широка, благородна.
Ще я подаря
на всеки срещнат.
С четка или с думи,
нарисувай ми,
художнико, мечта.
Само с леки щрихи,
като розов облак,
в лятното небе.
Нарисувай ми и щастие.
Леко и ефирно,
като майски ден.
С четка или с думи,
нарисувай ми,
художнико, и сън.
Пълен със вълшебства,
с тайни аромати
и камбанен звън.
Добави и щрихче
с Вяра, със Надежда и Любов.
С ярки жълти краски,
окъпан в светлина,
нарисувай ми Света.
Със четка и с душа.
С думи и със светлина,
Художнико,
нарисувай Красота!
© Румяна Маринова All rights reserved.