Снежни преспи се трупат навън,
галят пейки, площадки и клони,
само живота потънал е в сън
из зорите от хлад неспокойни!
Леко дочуват се стъпки в снега ....
някой поел на плещите е бреме:
бегъл образ, прегърбен, но млад,
ваещ пътека сред бялото стреме.
Живот от победи с мечти увенчан
и устрем в житейска безмерност,
но често човек е изгубен и сам,
сред мъдрост и чувствена щедрост!
А някакъв пес се закача с мъжа -
ту приближава го, ту се поспира,
кучешки лай проглушава нощта
и става му сродник тук на баира.
Мъжа благороден, тих и скован
потрепна за миг от неземна наслада,
погали лицето на песа със длан
и бавно се скриха зад сива фасада.
И пак под снежните тихите зори,
когато пробудени светят очите,
се сещам за сенките с живи черти
открили другар под звездите!
ЛЪЧИСТА
© ЛЪЧИСТА All rights reserved.