Oct 7, 2007, 8:01 AM

С две лица 

  Poetry
672 0 12
                                  ("Животът е пътуване само за този,
                                     който знае къде отива")

С две лица е човешката душа!
Слънчеви дни, мразовити утрини!
Губят се съдби, в плисъка на дъжда
и сякаш с капките, душата отлита!

С две лица, тя е пред обществото.
Лута се с вроден стремеж за щастие,
с две сили противостоящи
и сякаш с страстен летеж към "Аз"-ът!

С две лица стои пред огледалото
и поглежда обратната му страна.
А там щастието виси фронтално,
както и думите... за беда!

Във зло и добро е животът ни!
И вечната преследвачка, макар 
 да е тук, пред очите ни, до ръцете ни!
Пътници с две лица сме - цвете и кинжал...
Но аз... бягството ще продължа...

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??