(по идея на Черен Джак)
Навътре в суша
не навлизай.
За познанието е нужен
единствено
контур.
Мореплавателят
обхожда континентите.
Не ги превзема.
Най-важни са проливите.
Ухото на иглата е
тясно.
Отвор за Истината.
Истината винаги
е мършава.
За да премине през него.
По конец се изтегля.
Алпинист без тегло.
По-тънка от линия.
По-гъвкава от змия.
По-незабележима
от сепия.
Ще я пропуснеш
когато гледаш
в нея.
Но тя ще те забележи.
Ще те избегне ако трябва.
С изстрел ще те уцели,
ако си й мишена.
С нея се размини
невиждащ.
Нечуващ
се отдалечи.
Защото в тежка мрежа
са те вплели.
Радостно е само,
че още дишаш.
Единственото
доказателство -
свидетелството,
че си
жив.
© Младен Мисана All rights reserved.
Дълбоко ме трогна.
Желая ти нови творчески успехи и щастие!