Пухкав сняг от днес вали
край високите тополи.
Гошко, болен е от дни,
шмърка дългите сополи!
Цяла седмица лежи
под домашна карантина.
Гърло, страшно го боли,
май че има Скарлатина!
Има също: Птичи грип
със подострена Невроза!
Киха, кашля с гаден хрип -
Много тежка диагноза!
Не е гладен, не яде,
няма свиждане с роднини.
Бедно, слабичко дете -
без да вижда Кака Мими!
Той й праща куп писма
с чичко Вайбър до Обеля.
Със прободени сърца
и с надежда, че в неделя
докторът ще разреши
тази здравна Епопея,
и Мими, в миг ще се яви,
като приказната Фея!
....
Но и Мими беше зле
покрай тази карантина -
Гошко - нейното момче
беше болен от Ангина!
Тя изчака пет-шест дни
и съвсем се разтревожи!
Дръпна с картата пари
и реши, че вече може
да отиде до Бояна,
право в Гошковия дом,
но със четири банана,
шест кюфтета и бульон.
Купи всичко от кафето,
даже взе букет цветя
и след десет километра
със таксито тя се спря
точно в Гошковата стая,
до любимото момче!
Гошко... зяпна я замаян -
Сън ли бе, или пък не?!
Гушна Мими и букета,
за секунди оздравя,
и след няколко кюфтета
те излязоха в снега!
Чак до тъмно вън играха
в заскрежената гора!
От Любов се разболяха!
Най-прекрасната игра!
Коледен подарък за Иржи!
Вдъхновено от всички нейни творби!
Юри
Йовев
Декември
2019 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.