С любов към мама
Живот ми даде, мила мамо,
отгледа ме със нежност, топлина.
Няма нещо по-голямо,
от тебе, мамо, на света.
Ти ми даде две ръце,
за да стигам небесата,
ти ми даде две очи,
за да виждам светлината.
Ти ми даде всичко, мамо,
дето съм желал, обичал.
И спаси ме от самата яма,
към която бях аз тичал.
С венец аз нека те окича
и кажа с думи, нежни като плат,
че пред тебе, мамо, коленича,
най-святата жена на този свят.