Как описвам с малко думи
кой ли вятър ме отнесе,
тези мислени тайфуни,
дето в мислите привнесе?
Кой изказва с малко думи
как сънят му се променя,
как среднощем него буди
с чувства пълна епопея.
Колко може? С малко думи?
Как ще мога да напиша
тези трепетни куршуми
как ми "стегнаха каиша"?
Конспектирам! С малко думи...
Ужас! Колко ми е трудно!
Взрив от реч, сърца и бури,
да туширам е подсъдно!
Тъй! Накратко ще опитам
да разкажа за ума ми...
Ох! Тъпак! Какво се мъчиш?
Може даже и без думи!
Колко може? С малко думи?
Как ще мога да напиша
тези трепетни куршуми
как ми "стегнаха каиша"?
Е, ще пробвам с малко думи...
...нещо може да изпусна...
Ох! Защо е толкоз' трудно
откровението да пропусна...
Всъщност, знам, не бих подминал...*
Всъщност... няма да отричам...
Ще ти кажа, но без думи
*теб, че мога да обичам!
© Мирослав Димов Морис Джордан All rights reserved.