* * *
С разперените парашути
на облаците
се спуска лятото
над легналия в ниското Троян.
И музика зелена зазвучава
из гънките потайни на Балкана,
а погледът се вие от високо
над тъмните масиви на горите.
И тук,
в подножието на Амбарица,
потъваш в празника на сетивата.
Избликналата радост
ще те накара да се примириш
с вкуса тръпчив на възрастта.
И с любопитство на дете
да тръгнеш към върха.
© Иван Хаджидимитров All rights reserved.