Лакомства ли? Имам много!
От кое да се лиша́?!
Мама ме поглежда строго –
- Нека сам да си реша!
Първо, най-любимо – пица
с кашкавалче и салам,
с бабината лютеница…
и на кучето ще дам!
Най-обичам за закуска
кроасан със шоколад,
или баничка да схрускам,
или кифла с мармалад!
След обяда гризкам сладко
здравословен детски чипс!
Пуканките носи батко –
с него сме голям екип!
Сладък хляб на пещ изпечен
и пържолки с „Бешамел“,
с пържени картофки вечер…
Дядо смъ́мря ме: „Дебел
да не станеш, момко!“, вчера.
- Чушки и домати яж!
Утре май ще се премеря
да ми дойде и кураж…
Получаваш три близалки
с вкус на ябълков сладкиш,
време, ако имаш, малко –
шест задачи да решиш! 😊