Живот без знание е празен.
Лъжите мамят жажда с глад.
По-лесно можем да се мразим
с елит безсрамен и богат.
Щом знанието в нас порасне
и крепне вярата ни в Бог,
такъв народ не ще угасне –
сърдечно чист и с дух висок.
Дерзай, че славен път ни чака.
Не тиня. Нов живот здравей!
Недей, народе, стига плака!
Учи, бори се и живей!
И с вяра, знание върви!
Обичай Бог, с копнеж зови!
© Милена Френкева All rights reserved.