САЙТ ЗА ЗАПОЗНАНСТВА
Нали бездруго мисълта ми странства
и рядко се завръща у дома,
ще се запиша в сайт за запознанства –
да ме хареса някоя мома.
Ще бъде тя с коси на едри букли
и роклята ще ѝ стои добре.
Ще ѝ напиша „Zdrasti!” с главни букви,
с надеждата – дано ме разбере.
Ще ѝ река: – Ловец съм на акули! –
и капитан от флотата на САЩ.
Любима, ko pr? – на Четвърти юлий
във Флорида ще идем с теб на плаж!
Ще си нащракам селфи по бермуди.
Да види що се казва мъжество!
В стомаха ѝ ще пърхат пеперуди,
а тя ще пърха в „Skype” и във „Twoо”.
О, тя не знае просто кво я чака! –
Ще тича – мокра в пролетната ръж.
Жената е светкавица във мрака.
Мъжът е благодатен летен дъжд.
По-як и от снаряд противотанков,
ще смъкна грим и крем – и макиаж.
Роден от Бога в стих – Валери Станков.
И нищо общо с флотата на САЩ.
© Валери Станков All rights reserved.