Jul 17, 2013, 7:49 PM

Сам останах изведнаж 

  Poetry
553 0 4

Отиде си от мен жената,

а аз останах вече сам.

И чувам песен непозната,

в която думите не знам.

 

И някаква печал във мене

забива в гърлото ми кол.

А май сърцето ми във плен е

и аз се чувствам чисто гол.

 

И гол оставам, като пушка -

без чувства, порив и живот.

Отвя ме вятър, като сушка

и всичко е един комплот.

 

Сега разбрах, че няма смисъл

да тръгна да я гоня аз.

Аз договор не съм подписал

и ненавиждам този час.

 

След лоша дума ли замина,

сърцето в мен ли охладня?

И времето ли ни премина,

че вече май заесеня?

 

И стъпките ù още чувам...

Преставам да се чувствам мъж.

И в този час дори кукувам,

че сам останах изведнъж.

 

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??