Oct 14, 2008, 6:54 PM

Сама 

  Poetry » Other
653 0 3
Сама

Понякога чувствал ли си се като мене -
обгърнат от самота?
И че хората те мразят,
може би си има причина затова.

Че си сам на този свят
и че в трудност никой няма да ти подаде ръка,
че за всички ти си непознат,
нямаш си приятел, който да ти разведри деня.

Няма кой да ти помогне -
щом си в някаква беда.
Няма кой да се трогне,
дори да рониш сълза след сълза.

Но може би това не е случайно
и може би си има причина затова,
може би със всички се отнасяш гадно
и никой не понася дълго това.

Може би и хората са прави,
когато зад гърба ти говорят слова,
които щом разбереш -
тъга носят на твоята душа.

Може би са прави,
че съм гадна, трудна, истерична, зла,
може би си заслужавам
на този свят да съм сама.

© Гергана Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • самотата понякога е положително нещо -използвай я!!!браво за стиха
  • Никой не е сам, освен ако не го пожелае!
  • Никой не е съвсем сам. Ето - ти си с всички нас! Сега ще те засипем с пожелания! Поздрав!
Random works
: ??:??