Сега стоя сама във мрака
и търся те сред хиляди звезди,
а те са се събрали край луната
във вихрен танц
и канят ме: "Ела и ти!
Ела със нас да потанцуваш
и питай многоликата луна
дали любимият ти скрила е
във някое от своите лица?!"
Стоя сама в притихналото утро
и слънцето ме гали със лъчи,
приканва ме и аз го питам:
"Мечтаеш ли за мен и ти?"
© Веселина Гълъбова All rights reserved.