Dec 10, 2007, 2:50 PM

Само един 

  Poetry » Love
797 0 4

И знам сега, че само един човек в света съм обичала.
Че само на един истински в любов съм се вричала.
Че само пред един обляна в сълзи съм коленичила.
Че само пред един съм разкрила душата си.
Че само на един съм дала сърцето си.
И само един успя да ме задържи само за себе си.
Пред един само единствен била съм истинска.
Обичала съм и съм го искала както никога.
И спомените в сърцето ми остават и продължават болка да ми навяват.
И всички онези мигове са като едно далечно минало,

в което съм била истинска обичана, съм и съм била обичала,

но никога не бих го повторила пред никой,

никога така не бих се разкрила и душата си на никой друг не бих подарила.
И пак стоя в тъмната нощ и гледам една снимка,

на която виждам две познати лица... които ми носят единственно тъга.
И вярно - спомените ме убиват, но само чрез тях аз се чувствам жива.
Макар и без него, аз все още чувствам дъха му - топлотата на дъха му, който ме топли в студените нощи.
Все още чувам гласа му - мекотата на гласа му, който ме държи жива.
Усещам студенината на ръцете му, които преди бяха топли - за мен.
Чувствам как до мен тупти сърцето му - сърцето, което загубих завинаги.
Виждам пред мен очите му - онези кафевите очи,

пред които в любов съм се кълняла.

© Силвия All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ах, защо ли ми е толкова позната историята в това стихотворение...
    Преживяла съм го.
    Единственото което ще ти помогне е да продължиш напред и да не се обръщаш назад!
    Поздрав.
  • Много ми харесва!!!Някак си е много истинско написано !
  • Аз бих скъсил малко редовете Силвия.
    Иначе е хубаво.
    Поздрав.
  • Миличка, прекрасно си го написала...стигна до моето сърчице...толкова истински...
    Тъжно е, че понякога трябва да загърбим миналото, в което сме се чувствали щастливи... Но ти си силна! Горе главата, пожелавам ти да откриеш твоя втори шанс!!
    Поздрав!
Random works
: ??:??