Поповете предадоха Иисус
и вкараха търговците във храма.
Световно бедствие, световен трус,
световен безпорядък... всъщност драма.
Парата стана водещ елемент,
а вярата изкуство за палачи.
Кръстът е създаден инструмент
за черноризци с юдеистки знаци.
Църквите са в нашите души.
Всеки носи Бога, във сърцето.
Кое във храма днес е без пари?
А който няма? Срам за битието?...
И той на Бога, знаем, че е драг,
но често е пред храма със паничка.
Влезе ли, го гледат като враг.
Не може да си купи той, свещичка.
Иисус не ни е учил на това.
За всички ни, Той даде си живота.
Простете ми, ако в това греша,
но само Той, достигна до Голгота!
© Валентин Йорданов All rights reserved.