Mar 12, 2013, 5:21 PM

Само за нас 

  Poetry » Other
618 0 8

Тази вечер е сводница – стара и хитра –

щедро предлага ни девствени още звезди.

И луна, по-бяла от цъфнала мирта,

свела поглед, разпиляла блестящи коси.

 

Тази вечер е плоча забравена, с rhythm & blues,

онемяла на рафта до две уволнени илюзии.

Да потанцуваме! Нека следваме нейния пулс.

Тази вечер е двойно уиски. Край. И прелюдия.

 

Тази вечер е вид, застрашен от изчезване,

даже я има в Червената книга на чувствата.

Топла, дълбока и тъмна – дъхава бездна.

Нека се гмурнем, без пояс. Ти не ме пускай!

 

Тази вечер е лъскав билет – първа класа –

с две места във вагона за Рая. И малко оттатък.

Тази вечер – предсмъртно желание... Само за нас.

Преди да опре във челата ни дулото на самотата.

 

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??