Замечтан в простора
сред гъстия дим на поредната цигара,
отключвам рани тленни
завърнали се от плен.
Колко ли сезони поред бях лишен
от цъфтежа на вишни.
И как от съдбата
бях победен!
Замечтан от диво желание и страст
съзирам, присмива се съдбата.
Колко ли утрини още ще са ми нужни...
Колко в умиление ще тръпнат утрини?
Нима ще нося рани стари - векове!
Защо ти, съдба, заключваш
ме отвътре?
Безформена маска ли е сърцето?
Всеки божи ден нима
същността ми не е човек!
На вишните цъфтежа искам.
Цъфтежа на вишните да видя.
Да гледам кога,
златния поднос - дар на духа -
деня ми изпива!
Искам мъдрост да отпивам.
С шепи пълни обич да греба.
Случването нали е избор,
камък върху камък
щом редя?
Пътувам към последната си спирка.
До там отвъд, преди последния завой.
От духа предопределен - пътят ми е свише.
И едва ли някой може да ме спре!
Доосъзнал просветлението на всяко утро.
Възмездието някак нали не се прикрива!
Силата на духа ми е във всичко, което съм.
Kратък е животът, знам...И бързо си отива.