САМОТЕН ПЪТ
Ако чуеш
хлипа
на мойта
жестоко
самотна
душа...
Ако те
стреснат
сълзите,
барабанящи
тъжен
концерт
на парчета
разбити
частици
моя любов...
Ако видиш
звездите,
коленичили
тихо
пред теб
в най-кътния
ъгъл
на мойто
сърце...
Ако усетиш
следите
на жарките
твои
отминали
ласки...
Дали тогава
ще опиташ,
протягайки
ръце
към мен,
в ръцете
стиснала
звездите
с частичките
любов,
а може би
и любовта
открита
в отломките
от твоя
страст
и жарка
плът...
Дали тогава
ще опиташ
с любов
от края
да ме върнеш,
от края
на един,
на един
толкова
самотен
път...
© СВЕТОСЛАВ БИЛЧЕВ All rights reserved.