по дяволите поезията
по дяволите живота
по дяволите изкуството
някой да ми отреже главата
само докато пуша
ще играя алиса
която не бърза
залисана в гората
по дяволите поезията
с преобърнатите понятия
и заличените метафори
изгорете перото...
по дяволите живота
тъгата прегръща кривите улици
скитници вопли и скитници
самотен си, копеле
загубен си
подготвят те за адвокат в
телевизионна реклама
три маси и ръбът на пластмасов стол
и пожелания за бъдеще
по дяволите изкуството
съзнавам съвсем ясно
някой го следи
сваля
всяко действие
а днес е събота
денят на силните чувства
в кварталните кръчми
псувните и бира
изкуство в крайните квартали
и те умират, нали
© Краси Красимирова All rights reserved.