Саркофаг
Тленни останки
на спомен убит
лежат в саркофаг
дълбоко зарит.
Под сенки дебели
на стари дървета
спи под земята
и пази завета.
Шепоти тихи
на ветрове сърдити
приканват да търсим
тайните скрити.
Но тайни коварни
аз не искам да знам!
Легнали в гроба
да си стоят там!
Не искам длани измити да цапам.
От минало грозно най се боя!
За спомени мъртви, изгнили
няма със кърви пръста да поя!
© Тита All rights reserved.