Помислих, че се връщаш зарад мен.
Затичах се, дори ръце протегнах.
А ти, случаен облак в летен ден,
дъждец поръси и на път потегли.
Очи отвърнах – да не гледам как,
от вятъра понесен, тихо плуваш
към онзи непознат за мене бряг...
И пак безмълвно с тебе се сбогувах.
© Елица Ангелова All rights reserved.