Старата си стегна куфара,
купи си билет.
Към царство минало наречено,
потегли с новия си джет.
Дълго във ръка държа Короната,
любува и се дълго през нощта.
Със нея ще закичат Новата,
ще заблести във пълната си красота.
Така е със годините, и с хората.
Днес си млад, а утре стар.
Днес си на върха, опива те победата,
а утре креташ в старостта.
Но, вий не се плашете хора.
Радвайте се на мига,
живейте с него в свят пълен с хора.
Мигът ще сбъдне вашата мечта.
© Румяна Маринова All rights reserved.